Urządzenia i Akcesoria
Lody czekoladowe z papryczką chili
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże bez gniazd nasiennych
-
500 g mleka
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 żółtko
-
1 jajko
-
50 g cukru
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 - 150 g groszków czekoladowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.1 g
Kalorie
2048.4 kJ /
489.6 kcal
Tłuszcz
38.2 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13 godz.
Sorbet owocowy
5 min
Lody waniliowe
12 godz.
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 godz. 30 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 min
Lodowe parfait na patyku
5 godz. 40 min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min
Trójkolorowe lody owocowe
5 godz. 30 min
Lody orzechowe
12 godz. 45 min
Lody ciasteczkowe
5 godz. 10 min
Lody czekoladowe
12 godz.