Urządzenia i Akcesoria
Deser z solonym karmelem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Masło z solonym karmelem
-
150 g cukru
-
40 g wody
-
150 g śmietany, 30% tłuszczu
-
125 g masła, solonego pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
200 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
5 jajek
-
150 g cukru pudru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
154.3 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
2922.5 kJ /
698.5 kcal
Tłuszcz
53.1 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
32.2 g
Węglowodany
51.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta czekoladowa
1 Std. 50 Min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 Std. 20 Min
Czekoladowe słoiczki
40 Min
Babeczki z płynnym karmelem
25 Min
Syrop orzechowy
2 Std. 15 Min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 Min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 Std. 50 Min
Tort z masłem orzechowym
3 Std. 30 Min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 Std. 15 Min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4 Std. 15 Min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 Min