Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 sztuki
Składniki
-
200 g wody plus 2 łyżeczki do posmarowania ciasta
-
150 g mleka
-
80 g cukru
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 jajko
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
150 g melasy z buraka cukrowego
-
150 g pasty tahini
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5 g
Kalorie
674 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brownie z czerstwego chleba
55 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Chałka
2 godz. 20 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Babka ziemniaczana ze śledziem
4 godz. 45 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 godz. 40 min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Cynamonowe ślimaczki z pomarańczowym curdem i bezą
4 godz. 30 min