Chleb pszenno-gryczany z garnka

Chleb pszenno-gryczany z garnka

4.1 239 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kromek

Składniki

  • kaszy gryczanej, niepalonej
    100 g
  • wody
    350 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    400 g
  • ziaren słonecznika
    25 g
  • pestek dyni
    25 g
  • siemienia lnianego
    25 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • olej rzepakowy do natłuszczenia miski

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 115.2 kcal / 481.9 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 176.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...