Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-gryczany z garnka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kromek
Składniki
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
350 g wody
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
400 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
25 g ziaren słonecznika
-
25 g pestek dyni
-
25 g siemienia lnianego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy do natłuszczenia miski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
176.8 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
481.9 kJ /
115.2 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
19.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 godz. 20 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min