
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-gryczany z garnka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kromek
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej100 g
-
wody350 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
ziaren słonecznika25 g
-
pestek dyni25 g
-
siemienia lnianego25 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
olej rzepakowy do natłuszczenia miski
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
115.2 kcal /
481.9 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
176.8 mg