Urządzenia i Akcesoria
Czekolada amaretto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 filiżanek
Składniki
-
80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
600 g mleka
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
1 - 2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
20 g miodu płynnego, np. akacjowego lub z kwiatu pomarańczy
-
2 gwiazdki anyżu
-
70 g likieru migdałowego, np. amaretto
-
45 g likieru pomarańczowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 filiżankę
Sód
35.7 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
611.7 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowe affogato
10 min
Gorąca czekolada chai
25 min
Czekolada po meksykańsku
30 min
Gorąca czekolada z anyżem
20 min
Gorąca czekolada z cynamonem
15 min
Gorąca czekolada z imbirem
30 min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15 min
Gorąca czekolada z kawą
15 min
Gorąca czekolada z brandy
15 min
Gorąca biała czekolada
15 min
Gorąca czekolada z kardamonem
15 min
Gorąca czekolada
10 min