
Urządzenia i Akcesoria
Czekolada amaretto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 filiżanek
Składniki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki80 g
-
mleka600 g
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
imbiru, suszonego, mielonego1 - 2 szczypty
-
miodu płynnego, np. akacjowego lub z kwiatu pomarańczy20 g
-
gwiazdki anyżu2
-
likieru migdałowego, np. amaretto70 g
-
likieru pomarańczowego45 g
Wartości odżywcze na 1 filiżankę
Kalorie
146 kcal /
611.7 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
13.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Sód
35.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska