Urządzenia i Akcesoria
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 sztuk
Składniki
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
100 g cukru
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
2 jajka
-
125 g mleka
-
280 g bananów, dojrzałych (3 szt.), pokrojonych na kawałki
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
płatki owsiane do posypania (ok. 20 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.5 g
Kalorie
963 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffinki z malinami i białą czekoladą
45 Min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 Min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 Std. 30 Min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 Min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 Std. 15 Min
Muffinki jogurtowo-cytrynowe
40 Min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 Min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 Std. 25 Min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 Std. 35 Min
Muffinki kokosowe (bez cukru)
40 Min
Amerykański chlebek bananowy
1 Std. 50 Min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 Min