
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów, w płatkach
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- 200 g serka kremowego, śmietankowego
- 100 g mleka
- 100 g mąki pszennej
- 30 g brązowego cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej kokosowy, do smażenia
- 200 g serka homogenizowanego, waniliowego, do podania
- owoce leśne, mieszane, świeże (np. jeżyny, jagody, maliny itp.), ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3400 kJ / 812 kcal
- Białko
- 47.5 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Racuchy z jabłkami
35 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Placki bananowe
30 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 godz. 50 min
Omlet cesarski
25 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Naleśniki w paski
1 godz. 15 min
Jabłka w cieście
1 godz.