Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de manteca de cerdo
- 125 g de vino blanco
- 25 g de licor de anís
- 35 g de zumo de limón
- 1 sobre de gasificante para repostería (2 colores)
- 600 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 100 g de azúcar glas (para rebozar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 6.49 g
- Błonnik
- 0.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polvorones
25 Std. 30 Min
Mantecados
2 godz.
Marquesas
30min
Cremadillos
3h 50min
Mantecados de almendra
30min
Hojaldrinas de naranja
2 godz.
Canutillos de crema
3 Std.
Polvorones de cacao y almendra
10h 30min
Roscos de vino
45min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Perrunillas
30min
Polvorones de limón
13h