Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 130 g de leche
- 120 g de agua
- 100 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
- 170 g de harina de repostería
- 4 huevos
Almíbar de miel
- 100 g de agua
- 200 g de miel
- 100 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 876 kJ / 210 kcal
- Białko
- 3.75 g
- Węglowodany
- 27.31 g
- Tłuszcz
- 9.48 g
- Błonnik
- 0.42 g
Alternatywne przepisy
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Tortas dulces y saladas
1h
Tarta helada de trufa y avellanas
31h
Bollos de manteca (Andalucía)
1h 10min
Coca con cabello de ángel y nueces
1 godz. 20 min
Pan bendito de San Blas (Murcia)
4 Std.
Masa para cocas
1h
Roscos de vino
45 min
Pan de Calatrava al vapor
1h 15min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2 Std. 30 Min
Tortas de Alcázar
40 min
Coca de llanda
40 min