Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 300 g de leche
- 30 g de harina
- 40 g de azúcar
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
Masa
- 130 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 25 g de azúcar
- 85 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 30 g de huevo batido
- 250 g de harina (y algo más para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
Glaseado de chocolate
- 50 g de agua
- 80 g de azúcar glas
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3338 kJ / 799 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 103.9 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Roscón bombón
4 godz.
Milhojas de chocolate y nata
2 godz. 30 min
Bizcocho cebra
1h 10min
Palmeritas de hojaldre bañadas con chocolate
5h
Cannoli al cacao con crema de café
1 godz.
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3 Std. 30 Min
Cheesecake tres chocolates
4 Std. 40 Min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30min
Mousse tres chocolates
3 godz. 15 min
Bizcocho plancha de chocolate
30 min
Bambas de nata
1h 50min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min