Wersje kompatybilne
Merluza con patatas y salsa de tomate para dos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de cebolla
- ½ diente de ajo
- 30 g de zanahoria
- 200 g de tomates en trozos
- 20 g de vino blanco (opcjonalnie)
- 10 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 2 pellizcos de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 100 g de agua
- 250 g de patatas en trozos (de 3-4 cm)
-
2
rodajas de merluza (120-200 g c/u)
lub 2 filetes de pescado blanco (120-200 g c/u)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1274 kJ / 305 kcal
- Białko
- 30.78 g
- Węglowodany
- 26.52 g
- Tłuszcz
- 8.39 g
- Błonnik
- 4.31 g
Alternatywne przepisy
Merluza y champiñones con limón al estragón
30 min
Lomos de pescado y guisantes con jamón al pimentón
25min
Merluza a la gallega
40 min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 min
Pez espada con judías verdes y aceitunas
40 min
Merluza con calabaza y patata
40 min
Pechugas a la provenzal con guisantes y tomatitos para dos
20 min
Merluza con patatas
40 min
Merluza con patatas y salsa de tomate
50min
Emperador en piperrada
30 min
Verduras y pavo al vapor
30 min