![Bacalao con langostinos Bacalao con langostinos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9C26B81-9A08-45AF-B30F-FB78D72A0648/Derivates/0E5C41D8-B1A0-413C-AB38-DC189EF2D6EA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet de marisco
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 1 ramita de perejil fresco
- 50 g de zanahoria en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 300 g de langostinos crudos sin pelar
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 50 g de tomate maduro
- 700 g de agua
Bacalao
- 4 lomos de bacalao desalado (aprox. 175 g c/u)
- 80 g de harina
- 100 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2301 kJ / 551 kcal
- Białko
- 47.05 g
- Węglowodany
- 17.65 g
- Tłuszcz
- 32.42 g
- Błonnik
- 1.64 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30min
Bacalao con salsa de almendras
35 min
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40 min
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Bacalao con chirlas
45 min
Bacalao Club Ranero
1 godz.
Chipirones a la marinera
25 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Bacalao al estilo de Soutelo
25 min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1 godz.
Bacalao en salsa verde
30min