Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g coentros
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- 200 g cuscuz
- 1200 g água
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 2 douradas limpas (400 g cada aprox.)
- 1 pitada de pimenta
- 1 limão (sumo e rodelas)
- 4 ramos de tomilho
- Azeite q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 12332.8 kJ / 2947.6 kcal
- Białko
- 359 g
- Węglowodany
- 95.8 g
- Tłuszcz
- 112 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.6 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 2620.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscuz de salmão e pepino
45min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1h 30min
Peixe com citrinos e arroz de cenoura
35min
Rolos de alho-francês recheados com frango e noz
55min
Bulgur com frango e espargos
35min
Carne de porco assada com legumes e Minestrone
1h
Bacalhau com tapenade, tomate e cuscuz
30min
Flãs de bacalhau
40min
Arroz de peixe com espinafres e limão
30min
Guisado de peru com couve
40min
Fusilli com frango e azeitonas
50min
Arroz de frango
50min