Mini-lasanha de carne e ricota

Mini-lasanha de carne e ricota

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 unidades

Składniki

Recheio
  • placas de lasanha frescas
    250 g
  • Água quente q.b.
  • queijo mozarela
    50 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    3
  • azeite mais q.b. p/ untar
    30 g
  • polpa de tomate
    200 g
  • carne de vaca picada
    400 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • folhas de manjericão em pedaços
    10
  • queijo ricota
    120 g
Béchamel
  • leite
    250 g
  • farinha
    25 g
  • manteiga
    20 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 218.9 kcal / 915.7 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 395.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...