Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem
- 250 g mleka
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 5 żółtek
- 90 g cukru
- 50 g mąki pszennej
- 1 laska cynamonu, połamana na 4 cm kawałki
- skórka z ½ cytryny
Ciasto
- mąka pszenna, dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 375 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 886.2 kJ / 211 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suflety z owocami leśnymi
50min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Tarta czekoladowa
1 Std. 50 Min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Kurczak z pieczarkami zapiekany pod ciastem francuskim
1h
Sernik walentynkowy z borówkami
4h 30min
Tarta z musem czekoladowym
12u. 50min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Tarta cytrynowa z bezą
2h 30min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
50min
Sernik crème brûlée
10u. 15min