Tarta budyniowa

Tarta budyniowa

4.4 628 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 porcji

Składniki

Krem
  • mleka
    250 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    250 g
  • żółtek
    5
  • cukru
    90 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • laska cynamonu połamana na 4 cm kawałki
    1
  • skórka z ½ cytryny
Ciasto
  • mąka pszenna dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ciasta francuskiego (ok. 375 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 211 kcal / 886.2 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 34.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...