Tarta budyniowa

Tarta budyniowa

4.4 656 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 porcji

Składniki

Krem
  • 250 g mleka
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 5 żółtek
  • 90 g cukru
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 laska cynamonu połamana na 4 cm kawałki
  • skórka z ½ cytryny
Ciasto
  • mąka pszenna dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 375 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 4 g
Kalorie 886.2 kJ / 211 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 34.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...