Urządzenia i Akcesoria
Tarta budyniowa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Krem
-
250 g mleka
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
5 żółtek
-
90 g cukru
-
50 g mąki pszennej
-
1 laska cynamonu połamana na 4 cm kawałki
-
skórka z ½ cytryny
Ciasto
-
mąka pszenna dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 375 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
886.2 kJ /
211 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
34.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z musem czekoladowym
12 Std. 50 Min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 Std. 30 Min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 Std. 45 Min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Sernik na zimno z galaretką i morelami
8 Std.
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 Std. 30 Min
Cytrynowe tiramisu
6 Std. 25 Min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 Std. 20 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min
Tarta z winogronami i galaretką
5 Std. 40 Min
Włoska tarta z dżemem
2 Std. 35 Min