Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania formy
- 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 100 g cukierków typu krówka, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g migdałów, w płatkach
- 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 4 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1954.9 kJ / 467.2 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 105.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piernikobrownie
1h
Krem dekoracyjny z serka
5 min
Crémeux czekoladowe
3h 15 min
Ciasteczka z białą czekoladą
25 min
Brownie z pistacjami
1h 45min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1h 10min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1h 10min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1h 10min
Bananowe brownie
40min
Klasyczne brownie
50min
Ciasto czekoladowe
50min