![Brownie z krówkami Brownie z krówkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E4B28A15-A37C-495E-8DD2-97331CC34C3E/Derivates/8DC1D81C-F4AE-49D0-B2DE-1647B8B1FA40.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania formy
- 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 100 g cukierków typu krówka, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g migdałów, w płatkach
- 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 4 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1954.9 kJ / 467.2 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 105.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie (wegańskie)
1 godz.
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4 godz. 20 min
Brownie z pistacjami
1u. 45min
Brownie z tahini
45min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 Std. 10 Min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 Std. 10 Min
Ciasteczka z białą czekoladą
25min
Klasyczne brownie
50 Min
Ciasto czekoladowe
50 Min
Bananowe brownie
40min