Brownie z krówkami

Brownie z krówkami

4.5 492 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 kawałków

Składniki

  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania formy
    170 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    2 łyżki
  • cukierków typu krówka przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
    100 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    200 g
  • migdałów, w płatkach
    100 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    100 - 120 g
  • jajka
    4
  • mąki pszennej
    150 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 467.2 kcal / 1954.9 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 30.2 g
Węglowodany 42.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 105.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...