Brownie z krówkami
TM6 TM5

Brownie z krówkami

4.5 (446 ocen)

Składniki

  • 170 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania formy
  • 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 100 g cukierków typu krówka, przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 100 g migdałów, w płatkach
  • 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 4 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1954.9 kJ / 467.2 kcal
Białko
8.6 g
Węglowodany
42.5 g
Tłuszcz
30.2 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Błonnik
4.8 g
Sód
105.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy