Urządzenia i Akcesoria
Brownie z krówkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 kawałków
Składniki
-
170 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do posmarowania formy
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
100 g cukierków typu krówka przekrojonych na pół (patrz wskazówka)
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
100 g migdałów, w płatkach
-
100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 jajka
-
150 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
105.9 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1954.9 kJ /
467.2 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Klasyczne brownie
50 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 min
Bananowe brownie
40 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Brownie (wegańskie)
1 godz.
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min