Almôndegas de frango e salsichas frescas com fettuccini

Almôndegas de frango e salsichas frescas com fettuccini

4.2 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 doses

Składniki

P/ ralar
  • queijo (flamengo, parmesão, ilha, etc.)
    50 g
Almôndegas
  • dentes de alho
    4
  • folhas de manjericão
    15
  • peito de frango cortado em pedaços
    250 g
  • salsichas frescas s/ pele
    350 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • cebola
    100 g
  • cenoura
    120 g
  • curgete
    150 g
  • pimento vermelho de conserva ou assado
    200 g
  • azeite
    30 g
  • vinho branco
    20 g
  • água
    150 g
Massa
  • água
    1500 g
  • sal
    1 c. chá de
  • azeite
    10 g
  • massa tipo fettuccini verde
    400 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 622 kcal / 0 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...