Wersje kompatybilne
Açordas de bacalhau e coentros com arroz de grelos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Açordas de bacalhau
- 400 g fatias de pão caseiro partidas em pedaços pequenos
- 15 g coentros
- 3 dentes de alho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 500 g água
- 1 c. chá de sal
Arroz de grelos
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g grelos
- 1 c. chá de sal
- 900 g água
- 300 g arroz carolino
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2481 kJ / 593 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Migas de broa com bacalhau
30min
Arroz de pato com cogumelos e bacon
1h 30min
Alfajor
1h 20min
Tarte com base crocante de arroz
1h 45min
Caril de camarão com batatinhas novas
35min
Polvo com molho de ervas
1h
Borrego recheado com grelos e alheira e arroz selvagem com abóbora
3 Std. 30 Min
Escabeche de bacalhau
30min
Bacalhau com espargos e camarão
1h
Torta de bacalhau
2h 15 min.
Ensopado de cabrito
40min
Pudim de bacalhau
2h