Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 4 ovos
- 400 g postas de bacalhau demolhado
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 1 c. chá de caril em pó
- 10 g polpa de tamarindo (opcjonalnie)
- 350 g arroz agulha
- 1 folha de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3254.5 kJ / 777.8 kcal
- Białko
- 75.5 g
- Węglowodany
- 76.9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 8275.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de peru
4h 50min
Pescada com batatas ao vapor
40min
Caldeirada de peixe
45 Min
Arroz de bacalhau
30min
Panquecas de legumes
40min
Atum ao vapor com molho de tomate feijão-frade
25min
Salada de arroz com legumes e peixe
40min
Salmão à portuguesa
45 Min
Escabeche de bacalhau
30min
Bacalhau à Assis
25min
Filetes com espargos e arroz de açafrão
30min
Filete de garoupa à Portuguesa
40min