Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g filetes de peixe branco
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 180 g tomate
- 3 filetes de anchova
- 150 g curgete cortada em pedaços
- 1 malagueta vermelha s/ sementes
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço cortadas em quartos
- 15 g alcaparras
- 400 g tomate em pedaços
- 1 limão, só a raspa
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 351 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35 Min
Filetes de peixe com legumes em papelote
1h 10 min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 min
Pescada com batatas ao vapor
40 min
Ratatouille
40 min
Frango à francesa
35 Min
Peixe à Portuguesa
6 godz. 45 min
Garoupa com sabor mediterrânico
1j
Papelotes de bacalhau e legumes com batatinhas
1j
Douradas ao vapor
40 min
Filetes de linguado com molho de tomate e manjericão
40 min
Tamboril à americana
40 min