Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 300 g peito de frango cortado em pedaços
- 1 limão (raspa e sumo)
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g água
- 300 g massa tipo fettuccini
- 200 g ervilhas descongeladas
- 10 g manjericão
- 5 g hortelã, só as folhas
- 250 g queijo mascarpone
- Cebolinho picado q.b p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 707 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30 min
Frango cremoso com feijão-verde e cuscuz
25 min
Penne com atum
30 min
Massa com frango e orégãos
30 min
Frango com brócolos e pimentos
35 Min
Massa com frango e tomate seco
45 Min
Tagliatelle com peru e ervilhas
1j
Frango com ervilhas e batata-doce
1j
Massa com frango, cogumelos e feijão-verde
40 min
Massa com brócolos e queijo
50 menit
Strogonoff de vitela e espinafres com massa
1h 10 min
Fettuccine com frango e ervilhas
40 min