Empadão de peru

Empadão de peru

3.7 17 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 doses

Składniki

  • azeite
    40 g
  • alho-francês cortado em pedaços pequenos
    300 g
  • cebola cortada em pedaços pequenos
    250 g
  • talo de aipo cortado em pedaços pequenos
    20 g
  • cenoura cortada em pedaços pequenos
    250 g
  • curgete cortada em pedaços pequenos
    400 g
  • tomate em pedaços
    400 g
  • salsa
    20 g
  • peito de peru cortado em pedaços pequenos
    800 g
  • vinho branco
    100 g
  • sal
    3 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • caril
    2 c. chá de
  • água
    800 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) descascada e cortada em pedaços pequenos
    2000 g
  • ovos
    2
  • leite
    300 g
  • manteiga
    50 g
  • Noz-moscada q.b.

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 342.4 kcal / 1432.5 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 676.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...