Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g coentros
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 1200 g água
- 2 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 300 g arroz
- 950 g bifes de atum fresco
- 1 pitada de pimenta
- 500 g cebola cortada em oitavos
- 30 g vinagre de xerez
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1913.1 kJ / 457.2 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 884.4 mg
Alternatywne przepisy
Feijoada de atum fresco
40 min
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3 Std. 55 Min
Coelho guisado com cuscuz de romã
40 min
Frango no forno com massinha
2 godz.
Atum ao vapor com molho de tomate feijão-frade
25 Min
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Ervilhas com ovos escalfados
1 Std.
Feijoada de polvo
1 Std. 30 Min
Salmão a vapor com puré de brócolos e batata-doce
30 Min
Carapaus alimados
24 Std.
Frango com molho de pimento e cuscuz de curgete e feta
55 Min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min