Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 60 g pimento verde cortado em tiras
- 2 dentes de alho
- 300 g tomate
- 50 g azeite
- 1000 g choco limpo cortado em tiras
- 200 g ervilhas descongeladas
- 100 g vinho branco
- 1 c. chá de sal
- 400 g batata-doce cortada em cubos médios
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1353.1 kJ / 323.4 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1052 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rojões com migas de espargos
2u. 40min
Arroz de tamboril e camarão
45min
Caldeirada de Lulas
45min
Esparguete preto com lulas de conserva
30min
Arroz de cenoura
30min
Feijoada de chocos
40min
Arroz de peixe
55min
Coelho à moda de Trás-os-Montes
55min
Salada de grão e bacalhau
1h
Massada de peixe
55min
Pão alentejano
3h 20min
Feijoada de chocos
45min