Guisado de vitela com batata e maçã

Guisado de vitela com batata e maçã

3.9 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    30 g
  • aipo cortado em pedaços
    20 g
  • cenoura cortada em pedaços
    50 g
  • cebola
    60 g
  • carne de vitela s/ nervos cortada em pedaços (3×3 cm)
    500 g
  • vinho branco seco
    60 g
  • batata cortada em pedaços (2×2 cm)
    300 g
  • tomate em pedaços
    200 g
  • água
    180 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta preta
    2 pitadas de
  • maçã s/ caroço, cortada em fatias (0,5 cm)
    1
  • alecrim só as folhas
    2 pés de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 295 kcal / 1234 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 418 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...