Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g camarão c/ casca
- 800 g água
- 100 g chouriço de carne s/ pele
- 250 g miolo de amêijoa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g tomate
- 400 g cenoura
- 40 g azeite
- 150 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 1 cubo de caldo de marisco - 1 folha de louro
- 1 malagueta (opcjonalnie)
- 1000 g feijão-branco cozido escorrido
- Sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2074.7 kJ / 495.9 kcal
- Białko
- 37.1 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1087 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de bacalhau
40min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Empadão de lulas
1 Std. 25 Min
Lombo de vitela com mostarda em massa folhada
2 Std.
Menu: Sopa cremosa de rabanete e quiche de folhas de rabanete
1 godz. 15 min
Esparguete preto com frutos secos, anchovas e molho de tomate
40min
Almôndegas com legumes estufados
45min
Lulas com laranja
55 Min
Favas no forno
1 Std.
Guisado de porco com puré de batata
9h
Carapaus de escabeche
13h 20min
Pernas de frango assadas com molho de cerveja
1 Std. 30 Min