Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto
- 200 g di acqua
- 10 g di yogurt al naturale (2 cucchiaini)
-
½
cucchiaino raso di lievito di birra disidratato
lub 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato - 1 cucchiaino di zucchero
- 200 g di farina di forza
Secondo impasto
- 10 g di burro
- 100 g di farina di forza
- 50 g di farina di farro
- 50 g di farina di mais fioretto
- 50 g di farina di soia
- 50 g di farina di grano saraceno (macinata fine)
- 50 g di farina di segale
-
4
cucchiai di olio extravergine di oliva
lub 2 cucchiai di strutto - 1 cucchiaino di sale
- 350 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fette
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane toscano con lievito madre
5h
Pane integrale con muesli
4h
Pane all'orzo
2 Std. 45 Min
Pane ai semi misti
5h 20 min
Pan brioche integrale
21 godz. 45 min
Pan brioche integrale
21 godz. 45 min
Pane alla soia
3h 10min
Pane di segale
3h 20min
Pane al rosmarino
10 godz. 55 min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pane di grano saraceno
2 Std. 35 Min