Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi, lavati e asciugati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di acqua tiepida
- 15 g di lievito di birra fresco
-
10
g di malto di orzo
lub 10 g di zucchero - 200 g di farina di forza
- 300 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 8 - 10 foglia di castagno, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 708 kJ / 169 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4h
Pane multicereali
17h 30min
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Pane al latte
2 godz. 20 min
Pane alle olive
2 godz. 20 min
Pane tipo ciabatta
26 godz.
Pagnotta al rosmarino
3 godz. 30 min
Pagnotta casereccia
5h 10min
Pane pugliese
29h 20 min
Preimpasto per pane
24 godz. 30 min
Pane barese
6h 15min
Pane con farina di mais
5h 5min