Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi, lavati e asciugati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di acqua tiepida
- 15 g di lievito di birra fresco
-
10
g di malto di orzo
lub 10 g di zucchero - 200 g di farina di forza
- 300 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 8 - 10 foglia di castagno, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 708 kJ / 169 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4u.
Pagnotta al rosmarino
3h 30 min.
Treccia di grano duro alla salvia
5h
Pane pugliese
29h 20 min
Pane di patate
3h
Baguette tradizionale
15 Std. 35 Min
Pane tipo ciabatta
26u.
Nodini mediterranei
3u. 50min
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Pane barese
6 godz. 15 min
Pane con farina di mais
5h 5min
Pagnotta casereccia
5h 10min