Gelato al Primitivo di Manduria

Gelato al Primitivo di Manduria

3.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

  • 3 tuorli
  • 300 g zucchero
  • 300 g di vino dolce liquoroso, tipo Primitivo di Manduria
  • 500 g di latte intero
  • 500 g di panna (35% di grassi)
  • 1 cucchiaio di glucosio in polvere
  • 1 cucchiaio di agar agar o di farina di carrube

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.7 g
Kalorie 1682 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 36.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...