Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato - 50 g di acqua
Impasto
- 80 g di nocciole sgusciate e spellate
- 60 g di zucchero
- 220 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 uovo
- 3 tuorli
- 250 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 50 g di Maraschino (liquore alle ciliegie)
- 2 - 3 cucchiai di zucchero a velo
- 70 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2 godz.
Torta all'amaretto con crema
1h 5min
Ciambella del mugnaio
40min
Torta stracciatella
50 min
Ciambella allo zafferano
50 min
Torta di mele
1u.
Torta di ricotta
50 min
Torta pazientina
3h 55min
Torta di rose di mele
1 godz. 10 min
Focaccia dolce alle mele
1 godz. 45 min
Smacafam
55min
Focaccia dolce
45 min