Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 10 g d'huile d'olive
- 330 g de raisin blanc, égrainé
- 1 c. à café de graines de sésame
-
1
c. à soupe de sirop d'agave
lub 1 c. à soupe de sirop d'érable - 15 g de beurre demi-sel
- 500 g d'aiguillettes de canard
- 30 g de vin blanc sec
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1297.3 kJ / 309 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 246.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet à l'ananas, pois gourmands et riz
45 Min
Filet mignon Douanier Rousseau
50 menit
Porc aux abricots secs
55 Min
Poulet au citron vert, figues et mozzarella
35 Min
Poulet pilaf aux raisins
45 Min
Pollo estilo Guanajuato (Poulet aux raisins secs, orange et citron)
50 menit
Poulet aux pêches jaunes
30 min
Poulet à l'orange
1j 30 menit
Canard aux amandes
40 min
Filet mignon aux herbes, mousseline de carottes
1j
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25 min
Porc aigre-doux à la purée
40 min