Fideuá aux légumes

Fideuá aux légumes

4.1 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    1 - 2
  • d'oignons en quatre
    120 - 150 g
  • piment séché sans la queue ni les graines
    1
  • de poivron vert en petits morceaux
    100 g
  • de poivron rouge en petits morceaux
    100 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    50 g
  • d'asperges vertes sans les extrémités dures, en morceaux de 2-3 cm
    250 g
  • de champignons de Paris frais, en tranches
    150 g
  • de tomates, mûres en petits morceaux
    150 g
  • de filaments de safran
    1 pincée
  • de colorant alimentaire (tout type) jaune (v. conseil)
    ½ c. à café
  • d'eau
    800 g
  • cubes de bouillon (pour 0.5 l)
    2
    1 - 2 c. à café de sel
  • de pâtes sèches, type fideuà
    350 g
  • de petits pois surgelés
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 321 kcal / 1343 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 9.7 g
Węglowodany 48.2 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...