
Wersje kompatybilne
Galettes de pommes de terre farcies aux champignons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte de pommes de terre
- 600 g d'eau
- 800 g de pommes de terre coupées en morceaux (2 cm)
- 50 - 60 g de parmesan coupé en morceaux
- 1 œuf
- 50 - 60 g de chapelure
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de poivre moulu
- 10 g de moutarde de Dijon
La garniture aux champignons
- 60 g d'oignon coupé en deux
- 2 gousses d'ail
-
150
g de champignons frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), émincés (2 cm)
lub 150 g de champignons de Paris frais (ex: girolles, bolets, pleurotes...), émincés (2 cm) - 20 g d'huile végétale
-
quelques pluches d'aneth frais
lub 4 - 5 brins de persil frais équeutés et hachés grossièrement - chapelure pour la finition
- huile végétale pour la friture
- crème aigre pour servir
- Wartości odżywcze
- na 8 morceaux
- Kalorie
- 1368.5 kcal / 5725.8 kJ
- Białko
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 43.4 g
- Węglowodany
- 196.7 g
- Błonnik
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Sód
- 3747.5 mg