
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
brins de persil plat frais équeutés
lub 4 - 5 brins de feuilles de coriandre fraîche équeutés - 250 g d'eau et plus selon les besoins
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 30 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour servir
- 30 g d'échalote coupée en deux
- 3 gousses d'ail
-
1
petit piment rouge frais épépiné
(opcjonalnie)
lub ⅓ c. à café de piment en poudre (opcjonalnie) - 50 g de vin blanc sec (opcjonalnie)
- 120 g de tomates cerise coupées en deux
- 40 - 50 g de concentré de tomate
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 350 g de pâtes sèches, type penne ou autres pâtes sèches similaires
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 480 kcal / 2011 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 65 g
- Błonnik
- 5.5 g