Aumônière de crêpe poire-banane, sauce chocolat

Aumônière de crêpe poire-banane, sauce chocolat

4.4 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

La pâte à crêpe
  • 120 de farine de blé
  • 30 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 200 g de lait
  • 20 g de beurre fondu
La garniture
  • 300 g de poires coupées en morceaux (4 env.)
  • 200 g de bananes coupées en rondelles (3 env.)
  • 40 g de beurre demi-sel
  • 20 g de sucre vanillé maison
  • 70 g de chocolat au lait détaillé en morceaux
  • 20 g de lait
  • 10 g de farine de blé
  • 10 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 60 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 84 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 1657.8 kJ / 396.5 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 45.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...