Canelón de jamón ibérico

Canelón de jamón ibérico

3.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz.
8 raciones

Składniki

Caldo de jamón ibérico
  • de puerro en trozos
    100 g
  • de zanahoria en trozos
    80 g
  • de cebolla en trozos
    60 g
  • de apio nabo en trozos
    80 - 100 g
  • diente de ajo
    1
  • de agua
    1400 g
  • de huesos de jamón ibérico lavados
    500 g
Bechamel de jamón ibérico
  • de jamón ibérico en dados de 1 cm
    80 g
  • de mantequilla
    40 g
  • de aceite
    10 g
  • de harina de trigo
    50 g
  • de nata (35% de grasa)
    120 g
  • de pimienta molida
    2 pellizcos
  • de leche
    130 g
Salsa de jamón ibérico
  • de aceite de girasol
    60 g
  • de mantequilla en trozos
    60 g
Montaje
  • de jamón ibérico finas y grandes, a temperatura ambiente (150-200 g)
    8 lonchas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 331 kcal / 1384 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 7.9 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 835.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...