Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru

Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru

4.4 168 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 parts

Składniki

  • de tomme de brebis, coupée en morceaux
    160 g
  • d'oignons coupés en deux
    500 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    240 g
  • de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
    120 g
  • de sel
    2 pincées
  • d'eau froide
    80 g
  • de jambon cru
    4 - 5 tranches
  • farine de blé pour le plan de travail

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 488 kcal / 2031.5 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 31.2 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 712.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...