Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru

Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru

4.4 168 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 parts

Składniki

  • 160 g de tomme de brebis, coupée en morceaux
  • 500 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 240 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 120 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 2 pincées de sel
  • 80 g d'eau froide
  • 4 - 5 tranches de jambon cru
  • farine de blé pour le plan de travail

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 712.2 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 2031.5 kJ / 488 kcal
Tłuszcz 31.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...