Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de tomme de brebis, coupée en morceaux
- 500 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 240 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 120 g de beurre, froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 2 pincées de sel
- 80 g d'eau froide
- 4 - 5 tranches de jambon cru
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2031.5 kJ / 488 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 712.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de truite fumée aux herbes
25 Min
Conchiglioni farcis, mont-d'or et champignons
13h 30 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1 Std. 15 Min
Œufs farcis à la berrichonne
40min
Sandwichs Monte Cristo
13h 30 min
Croquettes de céréales au beaufort
50min
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1h 45min
Tourte de pommes de terre au cantal
1 Std. 30 Min
Pommes de terre farcies au chorizo
50min
Feuilleté comtois
1 godz. 5 min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 Min
Quiche chèvre frais, ciboulette et olives vertes
1 Std. 25 Min