![Pandoro veronés hojaldrado Pandoro veronés hojaldrado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AEDE2371-CB7A-46BD-96B6-0116785BBC82/Derivates/0D16B307-2497-4719-A95B-CF9B7CA8EE8B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja con yema
- 20 g de agua templada
- 5 g de levadura prensada fresca
- 10 g de azúcar
- 60 g de harina de fuerza
- 1 yema de huevo a temperatura ambiente
Primer amasado
- 5 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharada de agua templada
- 40 g de harina de fuerza
- 10 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 huevo a temperatura ambiente
- 10 g de azúcar
- 10 g de melaza de cebada malteada (opcjonalnie)
Segundo amasado
- 100 g de harina de fuerza
- 10 g de azúcar
- 1 huevo (a temperatura ambiente)
- 20 g de mantequilla a temperatura ambiente
Tercer amasado
- 200 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 90 g de azúcar
- 2 huevos (a temperatura ambiente)
- ½ cucharadita de sal
-
1
vaina de vainilla (solo las semillas)
lub 1 cucharada de azúcar vainillado
Hojaldrado y formado
- 120 g de mantequilla fría (y algo más para engrasar)
- harina de fuerza para espolvorear
- mantequilla para engrasar los moldes
- 3 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1236 kJ / 296 kcal
- Białko
- 6.35 g
- Węglowodany
- 37.15 g
- Tłuszcz
- 13.53 g
- Błonnik
- 1.23 g
Alternatywne przepisy
Panettone con chocolate y naranja
3h 20min
Pasta de almendra
5min
Kugelhopf alsaciano
4h
Crema pastelera
10min
Brioche
8h
Lazos de brioche y hojaldre
4 godz. 20 min
Panecillos de San Ignacio
25 godz.
Panettone de avellanas y marron glacé
18h 10min
Cronuts con salsa de toffelate
6h
Roscón de rosas
4h
Stollen
2ч.
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3ч.