Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar de mermelada
- 100 g de mermelada de fresa
- 50 g de agua
- 50 g de ron
Mousse de chocolate
- 3 hojas de gelatina
- 90 g de azúcar
- 220 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 40 g de mantequilla
- 120 g de leche
- 4 yemas de huevo
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
Montaje y decoración
- 24 bizcochos de soletilla
- 300 g de fresas enteras o en mitades
- 100 g de frutos rojos frescos variados
- 10 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1888 kJ / 451 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Tarta Sacher
3h
Tarta de cerezas
2h
Tarta mojito
2h 15min
Charlota de mango con bizcocho al cacao
6 Std. 15 Min
Galette des Rois con franchipán de chocolate
1h 20 min
Tarta de requesón y fresas
6 Std. 20 Min
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5h 30min
Tarta de piña y coco con frosting de rosas
5h
Tarta de chocolate y fresas
2h 15min
Tarta de chocolate con toffee salado
2u. 40min
Brownie con cheesecake de frambuesa
2h