Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 yemas de huevo
- 30 g de licor de anís
- 30 g de mantequilla fundida
- 160 g de harina de repostería
- 50 g de agua
- 150 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 311 kJ / 74 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Pastas de té rizadas
40min
Roscón gallego
1h 30min
Orejas de carnaval
30min
Coquitos
50min
Cake de pasas al ron
10h
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Rosquillas
30min
Cake de limón con glaseado blanco
1h 15min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 Std. 10 Min