![Melindres (Galicia) Melindres (Galicia)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7663848b-6733-45fc-938d-d4bb722438e5/Derivates/9867216a-8580-4fc1-a9ab-f21f2c80259f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 yemas
- 30 g de licor de anís
- 30 g de mantequilla fundida
- 160 g de harina de repostería
- 50 g de agua
- 150 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 311 kJ / 74 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 3 mg
Alternatywne przepisy
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1h 15min
Galletas danesas
35 Min
Coquitos
50min
Polvorones de limón
13u.
Financieros de limón
2h
Medias noches
1h 20min
Marquesas
30 Min
Galletas de almendra con chocolate negro
1h 40min
Orejas de carnaval
30 Min
Pastas de té rizadas
40 Min
Roscón gallego
1 godz. 30 min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min