![Postre en capas de bizcochos al caramelo Postre en capas de bizcochos al caramelo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B828C9AE-7676-48E7-99CA-7ABB26B2EE38/Derivates/96c90d4d-7e94-4a04-a6a1-e747a8b0a7e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nata montada
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 50 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 80 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
Montaje
- 150 g de leche
- 50 g de caramelo líquido
- 30 bizcochos de soletilla
- 350 g de dulce de leche
- 30 - 40 g de nueces peladas troceadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1860 kJ / 445 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta a las tres leches
12 Std. 45 Min
Flan de nata y vainilla
5h 50min
Tiramisú de limón
6 Std. 25 Min
Pastel de piña y crema
2h 45 min
Postre cuatro capas
4h 10 min
Bizcochos borrachos
1 Std. 5 Min
Tarta mousse de piña
6 Std. 30 Min
Bizcocho con melocotón y dulce de leche
1 godz. 20 min
Tarta helada de dulce de leche condensada
9 Std.
Postre de pera y queso cremoso
20 Min
Tarta de piña al revés
40 Min
Cheesecake de natillas y merengue
1 Std. 30 Min