Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nata montada
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 50 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 80 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
Montaje
- 150 g de leche
- 50 g de caramelo líquido
- 30 bizcochos de soletilla
- 350 g de dulce de leche
- 30 - 40 g de nueces peladas troceadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1860 kJ / 445 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Postre cuatro capas
4h 10min
Cheesecake con praliné de almendras
4h
Tiramisú de limón
6 Std. 25 Min
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 godz. 30 min
Tarta mousse de piña
6 godz. 30 min
Milhojas de dulce de leche
3 Std.
Pastel de queso y crema pastelera a la canela
3h 20 min
Tarta a las tres leches
12hod. 45min
Postre dos chocolates y avellanas
3h 30min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3h 20 min
Flan de nata y vainilla
5 godz. 50 min
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min