Charlota de albaricoques con crema de limón

Charlota de albaricoques con crema de limón

4.6 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
12 raciones

Składniki

Almíbar
  • 100 g de azúcar
  • 100 g de agua
  • 10 - 20 g de ron
Bizcocho
  • 1 cucharadita de mantequilla para engrasar
  • 6 huevos
  • 200 g de azúcar
  • 1 pellizco de azúcar vainillado
  • 200 g de harina de repostería alrededor de la mariposa
  • 1 pellizco de sal
Crema de limón
  • 370 g de leche condensada
  • 500 g de yogur griego
  • 100 g de zumo de limón
Montaje
  • 1000 g de albaricoques frescos lavados, partidos por la mitad y sin hueso (reserve 2-3 albaricoques enteros para decorar)
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 50 g de azúcar
  • 27 - 28 bizcochos de soletilla
  • 24 - 26 frambuesas frescas
    24 - 26 arándanos frescos
  • 1 cucharada de jalea de manzana

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 11.8 g
Kalorie 1917 kJ / 459 kcal
Tłuszcz 11.3 g
Błonnik 8.3 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...