Charlota de albaricoques con crema de limón

Charlota de albaricoques con crema de limón

4.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
12 raciones

Składniki

Almíbar
  • de azúcar
    100 g
  • de agua
    100 g
  • de ron
    10 - 20 g
Bizcocho
  • de mantequilla para engrasar
    1 cucharadita
  • huevos
    6
  • de azúcar
    200 g
  • de azúcar vainillado
    1 pellizco
  • de harina de repostería alrededor de la mariposa
    200 g
  • de sal
    1 pellizco
Crema de limón
  • de leche condensada
    370 g
  • de yogur griego
    500 g
  • de zumo de limón
    100 g
Montaje
  • de albaricoques frescos lavados, partidos por la mitad y sin hueso (reserve 2-3 albaricoques enteros para decorar)
    1000 g
  • de zumo de limón
    1 cucharadita
  • de azúcar
    50 g
  • bizcochos de soletilla
    27 - 28
  • frambuesas frescas
    24 - 26
    24 - 26 arándanos frescos
  • de jalea de manzana
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 459 kcal / 1917 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...