Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cime di rapa, pulite e ben strizzate
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 16 biscotti di avena, tipo digestive
- burro fuso, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di zucchine e fiori di zucchina
2 godz. 20 min
Scarola imbottita alle acciughe
1h
Quiche radicchio e bietole
1h 15min
Cocottine di zucca e ricotta
50 min
Pancotto con cime di rape
40 min
Tartellette di scarola
1h 15min
Soufflé ai funghi e formaggi a Varoma
1h
Gnocchi al cavolo nero e erbette con crema al taleggio
1 godz. 30 min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1 godz. 10 min
Mini quiche al radicchio
1 godz. 10 min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40min
Lasagne pecorino e cavolo nero
1h 40min