Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di cime di rapa, pulite e ben strizzate
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 16 biscotti di avena, tipo digestive
- burro fuso, q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Cicorie stufate
35min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Mini quiche al radicchio
1h 10min
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1 Std. 5 Min
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
1u.
Muffin al finocchietto selvatico e topinambur
50min
Polpettone di seitan
50min
Involtini di melanzane con feta e pomodori secchi
55min
Focaccia ai friarielli
2h 15min
Lumachine piccanti su crema di fagioli cannellini
1h 30 min
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3h 30min