Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 20 g di pinoli
- 40 g di foglie di basilico fresche
- 90 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 600 g di cimette di broccolo
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 250 g di ricotta fresca
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
- 1 pasta sfoglia pronta rotonda
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 488.6 kJ / 116.7 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 82.1 mg
Alternatywne przepisy
Quiche di spinaci e speck
2 godz.
Torta salata porri e bietole
1 godz. 30 min
Quiche ai finocchi e porri
1u. 10min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1u. 10min
Quiche asparagi e bacon
1u. 45min
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45 min
Quiche porri e prosciutto
1u. 45min
Strudel di broccoletti
1 Std. 40 Min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1h
Quiche di salmone e porri
1 Std. 25 Min
Tortino di fagiolini e patate
1 godz. 30 min