Passata di finocchi con ragù di calamari

Passata di finocchi con ragù di calamari

4.4 30 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Ragù di calamari
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 3 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di calamari freschi a pezzi
  • 30 g di vino bianco secco
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di passata di pomodoro
Vellutata
  • 500 g di bulbi di finocchio a pezzi
  • 450 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di liquore all'anice

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 151 kcal / 632 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...