Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maionese allo zenzero
- 200 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo (da 60 g)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 10 g di senape
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
- 10 g di radice fresca di zenzero grattugiata
Polpette di fagioli
- 80 g di pangrattato + q.b.
- 10 foglie di basilico fresco, lavate
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 480 g di fagioli borlotti in scatola cotti e scolati
- 1 cucchiaino di sale
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 443 kJ / 106 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di fagioli e pomodori secchi
35 min
Polpettine di ceci
1h 5min
Burger piselli e ricotta
35 min
Mini burger di broccoletti e ceci
1h 35min
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 min
Burger di fagioli e feta
1h 35min
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1óra
Burger di zucchine
1óra
Polpette di fagioli e rosmarino
20 min
Svizzere vegetariane
1h 30 min
Burger vegetale con salsa allo yogurt
1óra 10p
Polpettine di ceci con crema di cavolo viola (per 2 persone)
35 min