![Chili con carne Chili con carne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C31E5540-45D4-4913-B967-AC64E7FD7CF4/Derivates/fba045ac-c208-4dea-a6ba-3b4a3203d7b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de poivron rouge, coupé en morceaux
- 100 g de poivron vert, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de paprika
- 20 g d'huile d'olive
- 500 g de viande de bœuf hachée
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 400 g de coulis de tomates
- du sel
- du poivre moulu
- 140 g de grains de maïs en conserve, égouttés
- 500 g de haricots rouges en conserve, égouttés
- 2 brins de coriandre fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1978 kJ / 473 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Poulet aux poivrons façon risotto
40min
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50min
Rougail saucisse et riz
50min
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50min
Risotto à l'espagnole
30 Min
Rougail saucisse
50min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2 Std.
Rougail aux chipolatas
50min
Colombo de porc aux légumes
45min
Poulet au beurre de cacahuète
2h 45min
Chili con carne
50min
Chili con carne
1 Std. 50 Min