Poulet basquaise

4.4 1.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 600 g de pilons de poulet
  • 200 g de vin blanc sec
  • 250 g de poivron vert coupé en lanières
  • 250 g de poivron rouge coupé en lanières
  • 250 g de tomates coupées en quatre, épépinées et dégorgées
  • 1 c. à café de gros sel
  • ½ c. à café de piment d'Espelette (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café de paprika doux
  • 100 g d'eau
  • 1 feuille de laurier
  • 1 c. à café de feuilles de thym frais
    1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36.2 g
Kalorie 1311 kJ / 313 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...