Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 800 g de pommes de terre, coupées en rondelles (3 mm)
- 250 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons fumés
- 150 g de vin blanc, de Savoie de préférence
- 100 g de crème liquide entière
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 reblochon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3313 kJ / 793.8 kcal
- Białko
- 38.5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Gratin de pâtes
25min
Gratin de courgette aux lardons
40 min
Courgettes farcies
45 min
Risotto de poulet aux champignons
30 min
Hachis parmentier
50min
Carbonara
30 min
Tartiflette aux courgettes
55min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h
Mini-croque-monsieur béchamel-jambon
40 min
Quiche au poireau
55min
Paupiettes de veau en sauce, champignons et légumes
1h
Croziflette
1h 25min