Tartiflette

4.6 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de pommes de terre coupées en rondelles (3 mm)
    800 g
  • d'oignons coupés en deux
    250 g
  • de lardons fumés
    200 g
  • de vin blanc de Savoie de préférence
    150 g
  • de crème liquide entière
    100 g
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    2 pincées
  • reblochon
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 955.9 kcal / 3999.4 kJ
Białko 40.4 g
Tłuszcz 67.4 g
Węglowodany 43.9 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 35.7 g
Sód 2593.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...