Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g costela de borrego, cortada em pedaços pequenos
- 150 g vinho branco
- 1 c. sopa de pimentão doce
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g cebola
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa, mais q.b. p/ polvilhar
- 40 g azeite
- 150 g polpa de tomate
- 1 folha de louro
- 1 caldo de carne em cubos
- 100 g água
- Piripíri q.b.
- 6 fatias de pão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2857.6 kJ / 683 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 53.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 698.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piano marinado em chá com legumes e arroz
1h 40min
Pernil de porco com cebolinhas, cogumelos e esmagada de ervilhas e espargos
12h
Ameixas de Elvas em calda
144h 30 min
Coelho de coentrada
48h
Ensopado de borrego
1h
Migas de batata à alentejana
45 min
Poejada
45 min
Choquinhos à Bulhão Pato
30 min
Sopa de corvina com camarão
55 min
Feijoada de chocos
45 min
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
9 Std.
Sopa de peixe, camarão e amêijoas
55 min