Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g costela de borrego, cortada em pedaços pequenos
- 150 g vinho branco
- 1 c. sopa de pimentão doce
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g cebola
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa, mais q.b. p/ polvilhar
- 40 g azeite
- 150 g polpa de tomate
- 1 folha de louro
- 1 caldo de carne em cubos
- 100 g água
- Piripíri q.b.
- 6 fatias de pão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2857.6 kJ / 683 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 53.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 698.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migas de batata à alentejana
45min
Ensopado de borrego
1h
Tarte tatin de marmelos
1 Std. 20 Min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1sa 10 dk
Arroz de miúdos
12h 40 min.
Migas de couve e feijão frade
30min
Almôndegas de Esmirna (kofte)
1h 5min
Sopa de cação
40min
Arroz de chocos
35min
Borrego guisado com batatinha nova
55min
Bochechas de porco
9h 10min
Sopa de peixe alentejana
40min